Ur livet som lillasyster

Alla inlägg under september 2008

Av easterbunny - 9 september 2008 20:55

Känn dig inte bortglömd! Jag tänker på dig!

Jag har försökt skicka sms till dig flera gånger men det fungerar inte! Jag kan ibland inte skicka till någon alls! Hoppas du har det bra i Mellansel, och jag har fått dina sms!

Ingen är lika bra som du, jag är så bortskämd med att ha en så fin vän att jag har lärt mig att ha väldigt höga krav.

Du är min pärla, det vet du.


Jag har så mycket jag vill prata med dig om! Jag ska försöka skicka sms innan jag går o lägger mig ikväll!

Av easterbunny - 9 september 2008 20:48


Dålig paintredigering men ni förstår poängen.

Jag lovar att jag inte bränner mig i solen farmor, jag har alltid solskyddsfaktor. Faktum är att jag inte varit ute i solen på två dagar nu, låter huden vila lite grann. Iofs har det regnat idag..

Men det är lite nyhetensbehag det där med att ligga och sola..

Jag saknar ner alla!

Jag ska försöka att inte reta er blekfisar när jag kommer hem i Jul, men jag kan inte lova något! ;)

Av easterbunny - 9 september 2008 19:50


Nu är jag ensam i huset, allihop är utflugna på diverse platser och jag sitter på golvet - nyduschad- .

Klockan är nu åtta och jag är tacksam för det betyder att jag snart får gå och lägga mig. Jag vill lägga mig och sova så det snart blir en ny dag.

Förra året när jag sommarjobbade på Hägglunds så jobbade jag nio veckor i sträck. Jahapp, det gick ju väldigt fort det.

Om vi tänker oss nio veckor framöver, då befinner jag mig bara 6 veckor hemifrån! Hurra!


När jag har såhär lite att göra och inte vet ut eller in så brukar jag tänka på hur lite tid det är kvar. Det kommer att gå snabbt.

Det kanske verkar som att jag längtar hem varje dag, och det stämmer nog - Men jag gråter inte hela dagarna längre! Tänk på det!

Jag är bara rastlös, jag vill ha något att göra så tiden försvinner snabbt under mina fötter. Jag längtar verkligen till mamma o pappa, sitta i soffan med fötterna på fotpallen och den gröna filten över mig. "mjao" låter en mysig lurvig svart katt som kommer tassandes med ögon som bestämt säger "jag ska ligga i ditt knä nu, säg vad du vill!" .


Att vara i skolan är bra för då händer det saker och jag måste vara alert men när jag kommer hem och inte har någon läxa att pyssla med då blir det lätt så att jag knyter knut på mina fingrar!


Jag är mätt.

Jag kokade lite pasta och åt kyckling curry och sallad för Yolanda behövde åka iväg och hjälpa en vän vars bil hade gått sönder! Han skulle till jobbet (jobba natt antagligen) och så startade inte hans bil! Sablar också!

Jag är mätt och redo för att gå och sova, nu behövs bara lite mörker utanför.


Alla ödlor små, kom inte in dit jag er kan nå, för då.. då blir jag rädd!


Av easterbunny - 9 september 2008 13:55


Jag vaknade vid halv fem imorse av att det åskade som bara den! Det lät som när ett berg går sönder! (Skulle jag kunna tänka mig, har aldrig hört hur det låter..)

Helt plötsligt började det regna också -jättemycket!

Jag låg vaken och tankarna svävade in på den där ödlan som jag såg igår utanför mitt fönster, den var på väggen mitt emot! Jag låg i min säng och funderade över hur stor chansen var att den där ödlan skulle komma in på mitt rum? Klättra in med sina läskiga sugkopps-fötter och hamna på golvet exempelvis?

Jag låg där och stirrade oroligt mot fönsterkarmen, jag kunde ju inte se att det var någon ödla som hade vägarna förbi.. jag frågade migsjälv om jag skulle stänga fönstret men beslutade ändå att låta det stå öppet för annars blir det så varmt!

Den förbaskade ödlan fick väl krypa in då! På egen risk! Jag var beredd att ta till striden med uppkavlade armar!

- JAG SKULLE ROPA PÅ YOLANDA OCH SPRINGA OCH HÄMTA EN SKED FRÅN KÖKET OCH PETA UT DEN HÄRIFRÅN!

Inte någon dum ödla ska få occupera mitt rum inte!

Sådeså!


Idag slutade jag tidigt, direkt efter gympan och innan dess så har jag Svenska B som jag inte behöver vara på. Jag ska läsa den hemma istället eftersom det bara återstår 25% av den kursen.

Det känns som sån slöseri med tid genom att ha hela eftermiddagen fri. Imorgon ska jag gå in på expeditionen och höra mig för om det finns någon kurs som jag inte läst som jag kan hoppa på under Tisdagseftermiddagen.


Vädret här nere är varmt men solen gömmer sig bakom tjocka moln.


Åh, måste bara komma ihåg att nämna vilken middag vi fick igår. Tortilla de patatas! Yolanda är verkligen duktig på att laga mat och igår var det första gången jag åt tortilla de patatas, jättegooott!! Blir du avundsjuk nu, Per potatis? :)

Av easterbunny - 8 september 2008 18:53


Snabbt ut och snabbt in igen!

Jag o Matilda knatade ner till "stan" (nåja, det ligger lite affärer där) för att jag hade "mission bloc de notas!". Affären som jag tidigare nämnt var då öppen , tack vare en trevlig expedit på en Brittisk affär (jo! ni hörde rätt, en gubbe vars språk jag förstår och han förstår mig! HURRA!) så berättade han när denna Papelería öppnade och då kunde jag snabbt och smidigt gå dit och köpa mig lite proviant i form av skolböcker. Det blev ett flerämnes block för 5 ämnen tror jag det var. Toppen på knoppen!

På vägen hem så föll ögonen

på affären som låg bredvid. "Åh, en affär med bakelser!" tänkte vi och vi gick in genom dörren och munnen började vattnas när vi såg en hel disk full med bakelser i choklad, bakelser med frukt, bakelser, bakelser och åter bakelser. JUMMI!

Men det är varmt utomhus och jag bestämde mig att en glass nog fick räcka så jag köpte mig en Solero Exotic. Jättemumsig var den men jag sölade på mitt vita linne.. typiskt..

Matilda köpte en munk och av hennes ansiktsuttryck så tolkade jag det som att den var som att flyga till himlen.


Vi satte oss och såg lite uppvärmning vid en fotbollsplan och då kände jag hur törstig jag blev så jag föreslog att vi skulle gå till den Engelska mataffären. Visst sa vi!

Jag köpte en flaska vatten (jättegott! den här gången heter det Agua Mijas och det var tillochmed i kylen, britterna är inte så tokiga!) Matilda köpte Haribo nappar tror jag det var, så nu har hon nåt att mumsa på imorgon efter hon kommit hem från den sena fotbollsträningen.


Klockan är precis 19.00 slagen och ännu en dag har passerat.

Hoppas att ni har det bra hemma i Örnsköldsvik(och Göteborg OCH Nyköping)! Tänker på er varje dag!


Av easterbunny - 8 september 2008 17:00


Så, nu var den dagen bortgjord. Den gick snabbt och smärtfritt.

Idag fick jag mitt schema också så nu vet jag hur mina kurser ligger. Måndag morgon börjar med två timmars Internationell Ekonomi följt av en timmes spanska följt av lunch som är följt av Företagsekonomi B.

Tre lektioner på en dag känns fjuttigt men istället är båda ekonomi-lektionerna två timmar vardera. Läraren är från Göteborg och verkar gör-bra så det ska nog funka.

Vädret är inte lika varmt idag som det varit tidigare, vi går mot "höst" så det är kanske inte så konstigt att det blir "kallare".. Men allting är relativt!

Vi snackar fortfarande 20 + i tempratur!


Dagens mission är att försöka hitta någon ställe som kan förse mig med kollegie block! Typiskt att alla affärer har siesta när jag slutar skolan... stället jag besökte som också ligger väldigt nära där jag bor (kanske 5-10 minuter) skulle öppna vid fem- halv sex. Jag väntar för säkerhetsskull till klockan halv sex så jag slipper stå utanför att vänta om det inte öppnat klockan fem.


Nu är det bara fyra dagar till i skolan den här veckan. Sen blir det helg och ny vecka igen. Hurra!


Av easterbunny - 7 september 2008 16:37


YES! första veckan är avklarad! bara femton kvar nu!



  • vecka 36
  • vecka 37 (15)
  • vecka 38 (14)
  • vecka 39 (13)
  • vecka 40 (12)
  • vecka 41 (11)
  • vecka 42 (10)
  • vecka 43 (9)
  • vecka 44 (8)
  • vecka 45 (7)
  • vecka 46 (6)
  • vecka 47 (5)
  • vecka 48 (4)
  • vecka 49 (3)
  • vecka 50 (2)
  • vecka 51 (1)

Av easterbunny - 7 september 2008 11:10


Äntligen har mitt sinne börjat lugna ner sig en aning, jag sovde hela 1,5 timme längre än vad jag gjort någon dag här nere! Jag har vaknat halv sju och tvingats ligga och vänta tills alarmet på min mobil har ringt men idag så vaknade jag klockan åtta! Jag låg kvar i min säng och läste lite ur min bok (som återfunnit sig i mina ägor igen, jag råkade ju tappa bort den lite..) "Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet" heter boken och är skriven av Eva Rice. Det jag föll för var framsidan på boken, den är grön och har gula, rosa o (en)blå fjäril(ar).

Läser nu här på baksidan att ".. Boken har legat högt på bestseller listorna i både England och USA."

Så , nu vet ni det!


Jag trodde att det var Gudstjänst på Svenska Kyrkan idag klockan elva och eftersom jag inte har speciellt tight schema (över huvudtaget) så tänkte jag att det kunde väl vara något för att få dagen att passera snabbare. Jag gjorde mig klar och gick ut genom dörrarna och ut på gatan i riktning mot Svenska kyrkan. Efter ca 30 (32 minuter för att vara exakt *ler*) så var jag framme och läste på skylten utanför att det var Musikgudstjänst ikväll klockan 19, men ingen klockan 11 syndes till. Skräp också!

Nästa Söndag klockan elva stämmer det iallafall.

Jag fick knata tillbaka hela vägen hem och eftersom det är söndag så var det inga skojiga affärer öppna heller där man kunde gå in o svalka sig. Tur är att det inte är den tiden på dagen det är som varmast än!


Efter min timmes promenad den här morgonen så har jag använt lite av mina energiresurser som jag samlat på mig under natten, nu skulle det faktiskt funka att gå och sova igen. Jag får se hur jag gör.


Hej hej farmor o farfar! Vad roligt att ni läser mig! :)

Stora kramar!

Presentation

Omröstning

Vilket ämne borde jag skriva mer om i min blogg?
 Familj, vänner
 Mina djur, djur i allmänhet
 Studier
 Framtidsplaner
 Mina intressen/Fritid
 Livssyn
 Hypokondri, pedant(ism), hygien-noja :D
 Fortsätt som du gör nu*

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23
24
25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards